Com es mantenen asociades les cèl.lules?
La superfície de les cèl·lules de la epidermis no es uniforme i presenta com unes microespícules a través de les quals les cèl·lules contacten amb veïnes .

A nivell de microscòpia de microscòpia electrònica es pot observar que aquestes microespícules mantenen les cèl·lules en contacte.

Aquestes regions, anomenades desmosomes, mantenen adherides cèl·lules i estan connectades al citoesquelet de la cèl·lula . La desestabilització d'aquestes estructures fa que les cèl·lules es separin i es desestructuri la epidermis.

Els desmosomes (groc) són estructures altament especialitzades i complexes que estan implicades en la adhesió de les cèl·lules entre elles. Estan formades per molècules d'adhesió cel·lular que estableixen ponts de connexió entre les cèl·lules, adherint-les entre elles, i un conjunt de proteïnes associades a la cara citoplasmàtica de la membrana (regió més electrodensa). Aquestes proteïnes connecten les molècules d'adhesió cel·lular amb els filament de queratina del citoesquelet (vermell) donat consistència mecànica al desmosoma.